Zbojnický guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
4 ks brambory
100 g cibule
1 ks feferonka
250 g hlávkový salát
500 g hovězí maso
gulášové koření
2 lžíce sušené houby
100 g uzená slanina

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do vody. Cibuli oloupeme a spolu s cibulí ji nakrájíme. Hovězí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. V rozpáleném hrnci nechámem slaninu pustit tuk. Vsypeme cibuli a osmahneme ji. Přidáme kostky hovězího, gulášové koření a necháme maso orestovat. Pak maso zalijeme vroucí vodou.

  3. Feferonku a česnek očistíme. Feferonku nasekáme a česnek utřeme. Oboje vložíme k masu a základ guláše osolíme, kořeníme kmínem a dále dusíme.

  4. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je nadrobno. Zelí pokrájíme.

  5. Když je maso měkké, přidáme zelí, brambory, namočené houby a vaříme, dokud nejsou brambory a houby měkké. Podle potřeby guláš zahustíme, ale obvykle není třeba.

  6. Zbojnický guláš podáváme s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy