Zeleninovo-bramborový paprikáš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
8 lžic olej
sůl
1 kg brambory
1/2 lžičky kmín
500 ml voda
4 ks rajče
1 lžička mletá paprika
2 ks zelená paprika
chilli koření
2 ks střední cibule

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu na paprikáš očistíme, podle potřeby oloupeme a nakrájíme na kousky

  2. Cibuli s česnekem oloupeme a obojí nakrájíme nadrobno. Osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přisypeme koření a promícháme. Kdo má rád pálivější, může dochutit i trochou chilli. Přidáme ostatní zeleninu a zalijeme vodou. Bramborový paprikáš vaříme pod pokličkou do změknutí brambor cca 30 minut

  3. Zeleninovo-bramborový paprikáš podáváme s chlebem nebo samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!