Zeleninovo-prosový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
2 ks karotka
100 g mozzarella
1 ks červená paprika
5 dl zeleninový vývar
1 svazek petrželová nať
mletý černý pepř
mořská sůl
100 g sýr gouda
200 g proso
1 ks česneková nať
2 lžíce máslo nebo neztužený rostlinný tuk
0.5 svazku citronová nedovka
100 g blanšírovaný hrách
pampeliškové lístky
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci zahřejeme máslo nebo rostlinný tuk a opražíme v něm nadrobno posekanou cibuli. Přidáme očištěnou, umytou a na kostičky pokrájenou zeleninu, hrách a krátce spolu podusíme. K podušené zelenině přimícháme promyté proso, doplníme zeleninovým vývarem a přikryté necháme 20 minut pomalu vařit.

  2. Směs odstavíme a přidáme posekané bylinky, vejce a nastrouhaný sýr goudu. Osolíme, ochutíme mletým černým pepřem a dáme do vymazané nákypové formy. Obložíme plátky mozzarelly a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zeleninovo-prosový nákyp 15 - 20 minut.

  3. Po vyjmutí z trouby zeleninovo-prosový nákyp ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy