Zeleninovo-prosový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks cibule 2 ks karotka 100 g mozzarella 1 ks červená paprika 5 dl zeleninový vývar 1 svazek petrželová nať mletý černý pepř mořská sůl 100 g sýr gouda 200 g proso 1 ks česneková nať 2 lžíce máslo nebo neztužený rostlinný tuk 0.5 svazku citronová nedovka 100 g blanšírovaný hrách pampeliškové lístky podle potřeby olej na vymazání
Postup Zeleninovo-prosový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci zahřejeme máslo nebo rostlinný tuk a opražíme v něm nadrobno posekanou cibuli. Přidáme očištěnou, umytou a na kostičky pokrájenou zeleninu, hrách a krátce spolu podusíme. K podušené zelenině přimícháme promyté proso, doplníme zeleninovým vývarem a přikryté necháme 20 minut pomalu vařit.
Směs odstavíme a přidáme posekané bylinky, vejce a nastrouhaný sýr goudu. Osolíme, ochutíme mletým černým pepřem a dáme do vymazané nákypové formy. Obložíme plátky mozzarelly a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zeleninovo-prosový nákyp 15 - 20 minut.
Po vyjmutí z trouby zeleninovo-prosový nákyp ihned podáváme.