Zelníky podle babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
0.5 lžičky mletý černý pepř
náplň
1 lžíce cukr
0.5 lžičky sůl
1 kg hlávkové zelí
těsto
cukr
olej
0.5 lžičky sůl
mléko
voda
0.5 balíčku droždí
500 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji zkaramelizujeme cukr. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, okořeníme, podle potřeby přidáme trochu vody a za občasného promíchání podusíme.

  2. Na těsto připravíme kvásek. Do vlažného mléka dáme trošku cukru s droždím. Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme kvásek. Přilijeme trochu vlažné vody a vymícháme hustější těsto - jako na langoše. Dáme vykynout.

  3. Z vykynutého těsta pomoučněnýma rukama uděláme z těsta asi 6 - 7 bochníků. Přikryjeme je utěrkou a necháme odpočinout asi 10 minut. Potom je rozválíme do kruhu. Na polovinu dáme zelí, přiklopíme a stlačíme okraje. Nejlépe je připravit všechny bochníky najednou, protože ještě potřebují chvíli kynout.

  4. Na větší pánvi roztopíme olej, vložíme do ní 2 zelníky a smažíme je dozlatova. Osmažené zelníky odložíme na ubrousek a můžeme podávat..


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!