Zmrzlinová bábovka recept
Apetit Recepty dezertyPostup Zmrzlinová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Obě zmrzliny vyjmeme z mrazničky a necháme chvíli rozpustit. Smícháme je tak, že dostanou mramorový vzhled. Touto hmotou naplníme bábovkovou formu o obsahu 1/2 litru a vložíme zpět do mrazničky na 1 hodinu, kde ji necháme zmrznout
Zmraženou bábovku vyklopíme a nakrájíme na porce, dáme na talířky a podáváme s několika lžícemi polevy a višněmi
Příprava polevy:
Višně povaříme ve šťávě s cukrem a skořicí. Přimícháme škrob a lehce vpravíme mezi višně
Obměna:
Poleva se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, čerstvého či kompotovaného (nálev z kompotu pak nahradí šťávu) a z jakékoliv zmrzliny..fantazii a chuti se meze nekladou. Podáváme s piškoty
Poleva:
200 g višní,
1/4 l višňové šťávy,
50 g cukru,
trochu mleté skořice,
1 PL škrobu (maizeny)