Zmrzlinová bábovka recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

250 ml vanilková zmrzlina
250 ml čokoládová zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Obě zmrzliny vyjmeme z mrazničky a necháme chvíli rozpustit. Smícháme je tak, že dostanou mramorový vzhled. Touto hmotou naplníme bábovkovou formu o obsahu 1/2 litru a vložíme zpět do mrazničky na 1 hodinu, kde ji necháme zmrznout

  2. Zmraženou bábovku vyklopíme a nakrájíme na porce, dáme na talířky a podáváme s několika lžícemi polevy a višněmi

  3. Příprava polevy:

  4. Višně povaříme ve šťávě s cukrem a skořicí. Přimícháme škrob a lehce vpravíme mezi višně

  5. Obměna:

  6. Poleva se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, čerstvého či kompotovaného (nálev z kompotu pak nahradí šťávu) a z jakékoliv zmrzliny..fantazii a chuti se meze nekladou. Podáváme s piškoty

  7. Poleva:

  8. 200 g višní,

  9. 1/4 l višňové šťávy,

  10. 50 g cukru,

  11. trochu mleté skořice,

  12. 1 PL škrobu (maizeny)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!