Alobalové tajemství recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
1 lžička sůl
800 g brambory
2 ks špekáčky
1 lžíce grilovací koření
250 g kuřecí prsa
150 g anglická slanina
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 svazek jarní cibulka
250 g vepřová kýta
300 g kuřecí játra
150 g hlíva ústřičná (bedle)
1 lžička aztécké koření
150 g sýr (eidam, mozzarella)
na ozdobu
1 svazek petrželka
1 svazek bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Maso, játra, slaninu, hlívu i papriky očistíme a nakrájíme na nudličky, špekáčky i oloupané brambory na osminky a cibulku nasekáme nadrobno.

  2. Všechny suroviny smícháme v míse, osolíme a ochutíme kořením. Připravíme si šest dostatečně velkých alobalových čtverců, potřeme je olejem a směs na ně rozdělíme. Posypeme strouhaným sýrem a důkladně zabalíme.

  3. Balíčky pečeme na grilu (v troubě nebo mikrovlnce s funkcí gril) 30 minut.

  4. Podáváme rozbalené na alobalu, sypané bylinkami, obložené čerstvou zeleninou a jako přílohu zvolíme bílý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!