Asijské nudle s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pórek
2 lžičky kari
2 lžičky grilovací koření
600 g kuřecí prsa
1 ks pekingské zelí
2 ks větší mrkev
1 balíček instantní čínské nudle (280 g)
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
tmavá sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso a zeleninu očistíme. Kuřecí nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky, menší kousek pórku na půlkolečka a mrkev nahrubo nastrouháme.

  2. Asijské nudle podle návodu zalijeme vařící vodou, necháme 3 minuty stát a scedíme. Na velké pánvi (nebo v titanovém hrnci) rozpálíme malinko oleje, nasypeme maso, okořeníme grilovacím kořením (nebo jinou podobnou směsí), osolíme a za stálého míchání opečeme doměkka (cca 8 - 10 minut). Zastříkneme sójovou omáčkou (podle chuti) a ještě asi minutu smažíme. Nudle přesypeme do velkého hrnce a udržujeme v teple.

  3. Na uvolněnou pánev nasypeme mrkev s pórkem a asi 3 minuty za stálého míchání osmahneme (bez oleje). Pak přisypeme zelí a všechno společně opečeme, jen chvilku, zelenina musí zůstat křupavá. Zeleninu přisypeme k masu. Nakonec na pánvi krátce osmahneme scezené nudle, opět jen chvilku, aby se z nich odpařila voda. Nudle přisypeme k ostatnímu a všechno důkladně promícháme. Na chvíli postavíme na plotnu a společně prohřejeme, aby se spojily chutě.

  4. Asijské nudle s kuřecím masem rozdělíme na talíře a podáváme ještě horké jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!