Kuřecí játra na topince recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 2 lžíce olej sůl 1 lžička kečup zelenina pepř 1 lžička hladká mouka 1 lžička sójová omáčka 1 lžička worcester 250 g kuřecí játra topinka
Postup Kuřecí játra na topince
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky
Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, odsuneme je v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry. Přidáme sójovou omáčku, worcestr, kečup a promícháme. Podlijeme 1 dl horké vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do požadované hustoty šťávy. Na topinku a k hranolkům děláme šťávu hustou, k rýži řidší. Odstavená játra osolíme a opepříme
Připravíme si topinky, mírně je osolíme a z obou stran potřeme česnekem. Na takto připravené topinky dáme list hlávkového salátu, na něj rozprostřeme játra a mírně pocákáme šťávou. Obložíme zeleninou a podáváme. Kuřecí játra na topince jsou nejlepší hodně posypané nakrájenou syrovou cibulí.