Kuskusová kaše recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
25 g máslo
1 - 2 lžičky vegeta
250 g kuskus
4 lžíce olivový olej
1 kelímek zakysaná smetana
1 lžíce sójová omáčka
1/2 balíčku mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice)

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus připravíme podle návodu na obalu, může se lišit. V tomto receptu jsem použila kuskus, který předem promícháme se 3 lžícemi oleje a vegetou. Ve vedlejším hrnci přivedeme vodu k varu (asi 250 ml). Vodu přilijeme ke kuskusu a za stálého míchání vidličkou prohřejeme. Přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty bobtnat. Poté přidáme máslo a ještě asi 3 minuty na mírném plameni zahříváme (za stálého míchání). Odstavíme a necháme chvíli odležet

  2. Na pánvi si osmahneme na lžíci oleje půl balíčku zeleniny a přidáme sójovou omáčku. Připravujeme tak dlouho, dokud není zelenina měkká

  3. Zeleninu vsypeme ke kuskusu, vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti dosolíme

  4. Kuskusovou kaši podáváme jako přílohu, ale klidně i hlavní chod. Jen doplníme zeleninovým salátem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!