Živáňská s kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 dl olej sůl 2 ks paprika 4 - 6 ks brambory 3 ks cibule tymián 4 ks rajče grilovací koření 20 dkg anglická slanina 400 g kuřecí maso mletý černý pepř
Postup Živáňská s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso si nakrájíme na medailonky, okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Maso zakápneme olejem a necháme odležet. Oškrábeme si brambory, které nakrájíme na kolečka, osolíme a posypeme tymiánem. K tomu si nakrájíme na hrubější kolečka rajčata, papriku, cibuli a na plátky anglickou slaninu
Na plát alobalu klademe nakrájené brambory, kuřecí medailonky, cibuli, rajčata, papriku a anglickou slaninu. Alobal přehneme, po stranách pořádně zatáhneme a dáme na plech
Živáňskou pečeme v troubě asi 40 - 50 minut při teplotě 180 °C
Živáňskou s kuřecím masem přendáme z alobalu na talíř, ale můžeme konzumovat i přímo z alobalu jako výbornou večeři.