Živáňská pečeně s klobásou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 8 ks brambory 2 ks cibule 1 ks klobása mletý pepř 3 plátky anglická slanina mletá sladká paprika 3 plátky vepřová krkovice
Postup Živáňská pečeně s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku si lehce naklepeme hřbetem dlaně. Maso osolíme, opepříme, vetřeme do něj mletou sladkou papriku. Nakonec maso potřeme olejem a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici
Brambory a cibuli oloupeme a spolu s klobásou nakrájíme na kolečka. Z alobalu ustřihneme 3 čtverce a potřeme je olejem
Na alobal rozdělíme brambory, které osolíme a opepříme. Na brambory položíme plátky krkovičky, na ni plátek anglické slaniny a kolečka cibule. Jako poslední použijeme nakrájenou klobásu. Alobal zabalíme postupně do dvou vrstev, aby při pečení nevytekla šťáva
Takto připravené balíčky se živáňskou pečení přendáme na plech a pečeme nejprve 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté troubu zeslabíme na 160 °C a necháme 20 minut dopéct
Po hodině pečení necháme alobal chvíli zchladnout, opatrně živáňskou pečeni rozbalíme a podáváme.