Plněná vepřová kotleta na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl olivový olej 1 lžíce sterilovaná kukuřice 1/2 konzervy sterilovaná kukuřice voda na podlití 1 ks červená cibule mletý barevný pepř 1 ks střední pórek 150 g cherry rajče 2 ks cherry rajče 1 lžíce nakládaný kopr 1 lžíce tamari 2 ks vepřová kotleta s kostí piri piri koření 2 plátky sýr se zeleným pepřem
Postup Plněná vepřová kotleta na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu omyjeme a ostrým nožem podélně rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa. Okraje nařízneme. Zvenčí po obou stranách posypeme kotletu solí a mletým pepřem, uvnitř kapsy vytřeme piri piri kořením. Nemáme-li, použijeme chilli vločky
Do středu vložíme na čtvereček složený plátek sýra se zeleným pepřem, přidáme nakrájené cherry rajčátko a lžíci kukuřice. Okraje spíchneme párátky. Kotletu po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji
Celý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli taktéž, rajčátka rozpůlíme. Jen pórek osmahneme na oleji, v závěru k pórku vmícháme lžíci nakládaného kopru
Pórek i s vysmahlým olejem dáme do pekáčku, přidáme rajčata, kukuřici a poklademe kotlety. Zasypeme kolečky cibule a zakapeme tamari omáčkou. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut
Plněnou vepřovou kotletu na zelenině podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo rýží.