Zapečená plněná rajčata s mozzarellou recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 balíčky mozzarella 1 list bobkový list 4 lžíce olivový olej mletý černý pepř bazalkové pesto 2 - 3 plátky kváskový chleba 4 ks soudková rajčata
Postup Zapečená plněná rajčata s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Krajíce chleba nakrájíme na čtverce o velikosti zapékací misky a kůrky odřízneme. Prolisovaný česnek promícháme s olejem. Okapané koule mozzarelly nakrájíme na tenké plátky a potřeme z obou stran pestem. Do rajčat ostrým nožem uděláme asi po 1 cm hlubší zářezy, které naplníme ochucenou mozzarellou a do středního zářezu vložíme kousek bobkového listu
Zapékací misku vyložíme chlebem, který potřeme česnekovým olejem a v troubě předehřáté na 200 °C necháme asi 10 minut rozpéci. Pak do misky na chleba vložíme naplněná rajčata, osolíme, opeříme, zakapeme olejem a pečeme ještě asi 15 - 20 minut, až budou rajčata vláčná a propečená
Zapečená rajčata s chlebem, mozzarellou a pestem podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou vegetariánskou večeři.