Zapečená vepřová panenka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 ml olej olej sůl 1 kelímek jogurt 2 lžíce solamyl 2 ks mrkev 1/2 l masový vývar 2 lžíce sójová omáčka 2 ks jarní cibulka 400 g vepřová panenka 2 lžičky worchester 1 lžička granulovaný česnek černý mletý pepř 400 g kuřecí řízek 1/2 lžičky mletá chilli paprika mletá chilli paprika 4 lžíce sladké červené víno
Postup Zapečená vepřová panenka
Postup přípravy receptu
-
Panenku očistíme a naložíme na několik hodin do marinády
Marináda: Smícháme olej, jogurt, sůl, pepř a granulovaný česnek
Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme. Osolíme a okořeníme mletou chilli paprikou. Každý řízek položíme na plát alobalu, který jsme potřeli olejem
Mrkev omyjeme, oloupeme. Rozkrojíme podélně na půlky. Škrabkou na sýr krájíme dlouhé hobliny. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno
Panenku vyjmeme z marinády a osušíme. Nakrájíme na porce
Každou porci ovineme pruhy mrkve a položíme na plát kuřecího řízku
Za pomoci alobalu svineme v roládky, které pevně uzavřeme
Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 20 minut
Připravíme si omáčku. Na oleji zesklovatíme cibulku, podlijeme ji vývarem a povaříme. Smícháme sójovou omáčku, víno, chilli papriku, worchestr a máčený škrob. Směs vlijeme do vývaru a svaříme na hustý sos
Upečenou vepřovou panenku v kuřecím masíčku vyjmeme z alobalu, přendáme na talíře a polijeme omáčkou
Zapečenou vepřovou panenku podáváme s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.