Zapečená vepřová panenka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 ml olej
olej
sůl
1 kelímek jogurt
2 lžíce solamyl
2 ks mrkev
1/2 l masový vývar
2 lžíce sójová omáčka
2 ks jarní cibulka
400 g vepřová panenka
2 lžičky worchester
1 lžička granulovaný česnek
černý mletý pepř
400 g kuřecí řízek
1/2 lžičky mletá chilli paprika
mletá chilli paprika
4 lžíce sladké červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme a naložíme na několik hodin do marinády

  2. Marináda: Smícháme olej, jogurt, sůl, pepř a granulovaný česnek

  3. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme. Osolíme a okořeníme mletou chilli paprikou. Každý řízek položíme na plát alobalu, který jsme potřeli olejem

  4. Mrkev omyjeme, oloupeme. Rozkrojíme podélně na půlky. Škrabkou na sýr krájíme dlouhé hobliny. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno

  5. Panenku vyjmeme z marinády a osušíme. Nakrájíme na porce

  6. Každou porci ovineme pruhy mrkve a položíme na plát kuřecího řízku

  7. Za pomoci alobalu svineme v roládky, které pevně uzavřeme

  8. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 20 minut

  9. Připravíme si omáčku. Na oleji zesklovatíme cibulku, podlijeme ji vývarem a povaříme. Smícháme sójovou omáčku, víno, chilli papriku, worchestr a máčený škrob. Směs vlijeme do vývaru a svaříme na hustý sos

  10. Upečenou vepřovou panenku v kuřecím masíčku vyjmeme z alobalu, přendáme na talíře a polijeme omáčkou

  11. Zapečenou vepřovou panenku podáváme s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!