Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2,5 kg brambory
1 ks cibule
500 ml smetana ke šlehání
mletý černý pepř
10 plátků vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v celku téměř doměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovici naklepeme, osolíme a opepříme. Větší cibuli nakrájíme na kolečka

  2. Vyšší plech vymažeme olejem a naskládáme vrstvu brambor, které osolíme, na ně rozložíme plátky krkovice, zasypeme cibulí a zaskládáme další vrstvou brambor. Nakonec vše zalijeme smetanou ke šlehání a dáme zapéct do trouby

  3. Vepřovou krkovici zapékáme asi 40 minut při 180 °C

  4. Zapečenou vepřovou krkovici s bramborami a šlehačkou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!