Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2,5 kg brambory 1 ks cibule 500 ml smetana ke šlehání mletý černý pepř 10 plátků vepřová krkovice
Postup Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme v celku téměř doměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovici naklepeme, osolíme a opepříme. Větší cibuli nakrájíme na kolečka
Vyšší plech vymažeme olejem a naskládáme vrstvu brambor, které osolíme, na ně rozložíme plátky krkovice, zasypeme cibulí a zaskládáme další vrstvou brambor. Nakonec vše zalijeme smetanou ke šlehání a dáme zapéct do trouby
Vepřovou krkovici zapékáme asi 40 minut při 180 °C
Zapečenou vepřovou krkovici s bramborami a šlehačkou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.