Mrkvová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g máslo
100 ml voda
250 g mrkev
20 g droždí
200 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 lžíce citronová šťáva
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z citronu vymačkáme šťávu

  2. Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme ji s rozdrobeným droždím, přidáme nastrouhanou mrkev, vejce a vsypeme třetinu mouky, osolíme a dáme kynout

  3. Když kvásek vykyne, přidáme zbylou mouku, změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a vypracujeme těsto, které dáme znovu na teplé místo kynout

  4. Poté těsto přendáme do bábovkové formy, kterou jsme předem vymazali a vysypali hrubou moukou

  5. Kynutou mrkvovou bábovku pečeme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí, pokud je špejle suchá, je bábovka hotová

  6. Mrkvovou bábovku opatrně vyklopíme z formy, můžeme ji podle libosti dozdobit - posypat prosátým moučkovým cukrem, polévat citronovou či jinou polevou apod

  7. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!