Mrkvová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 100 g máslo 100 ml voda 250 g mrkev 20 g droždí 200 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1 lžíce citronová šťáva hrubá mouka na vysypání
Postup Mrkvová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z citronu vymačkáme šťávu
Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme ji s rozdrobeným droždím, přidáme nastrouhanou mrkev, vejce a vsypeme třetinu mouky, osolíme a dáme kynout
Když kvásek vykyne, přidáme zbylou mouku, změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a vypracujeme těsto, které dáme znovu na teplé místo kynout
Poté těsto přendáme do bábovkové formy, kterou jsme předem vymazali a vysypali hrubou moukou
Kynutou mrkvovou bábovku pečeme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí, pokud je špejle suchá, je bábovka hotová
Mrkvovou bábovku opatrně vyklopíme z formy, můžeme ji podle libosti dozdobit - posypat prosátým moučkovým cukrem, polévat citronovou či jinou polevou apod
Foto: Shutterstock.com