Veganská mrkvová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
0,5 hrnků olej
4 ks jablko
1 hrnek voda
2 ks mrkev
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání
1 ks vanilkový pudinkový prášek
6 lžiček ovesné sušené mléko

Postup přípravy receptu

  1. Kyselejší jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Větší mrkve oškrabeme a nastrouháme na jemno. Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou a předehřejeme troubu na 150 °C

  2. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a pudinkem, přidáme cukr a vanilkový cukr

  3. V druhé míse smícháme vodu s olejem, sušeným mlékem, přidáme polovinu jablek a rozmixujeme. Tekutinu přidáme k moučné směsi, zamícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a těsto pořádně promícháme

  4. Těsto na mrkvovou buchtu nalijeme na plech, poklademe druhou polovinou jablek a vložíme do vyhřáté trouby. Buchtu pečeme 45 - 50 minut

  5. Veganskou mrkvovou buchtu podáváme jen tak samotnou, pocukrovanou, případně ji můžeme potřít polevou či pudinkem. Na fotce je s vanilkovou hraškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!