Veganská mrkvová buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 0,5 hrnků olej 4 ks jablko 1 hrnek voda 2 ks mrkev 1 ks prášek do pečiva 1 ks vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání mouka na vysypání 1 ks vanilkový pudinkový prášek 6 lžiček ovesné sušené mléko
Postup Veganská mrkvová buchta
Postup přípravy receptu
-
Kyselejší jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Větší mrkve oškrabeme a nastrouháme na jemno. Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou a předehřejeme troubu na 150 °C
Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a pudinkem, přidáme cukr a vanilkový cukr
V druhé míse smícháme vodu s olejem, sušeným mlékem, přidáme polovinu jablek a rozmixujeme. Tekutinu přidáme k moučné směsi, zamícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a těsto pořádně promícháme
Těsto na mrkvovou buchtu nalijeme na plech, poklademe druhou polovinou jablek a vložíme do vyhřáté trouby. Buchtu pečeme 45 - 50 minut
Veganskou mrkvovou buchtu podáváme jen tak samotnou, pocukrovanou, případně ji můžeme potřít polevou či pudinkem. Na fotce je s vanilkovou hraškou.