Veganská zelenina s bramborovou kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 3 stroužky česnek
1,5 lžíce olej
1,5 lžíce olej
sůl
sůl
0,5 kg brambory
1 ks cibule
1 lžička kmín
250 g celer
0,5 kg celer
1 lžička tymián
1 lžička rozmarýn
1 ks pórek
4 ks žampiony
1 ks červená paprika
1 konzerva sterilovaný hrášek
6 lžiček sušené pohankové mléko
2 lžíce tamari
2 lžíce umeocet

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si bramborovou kaši. Uvaříme zvlášť oloupané brambory s kmínem a solí a zvlášť celer na kostky v libovolném poměru surovin. Po uvaření scedíme brambory, přidáme celer s částí vody, pohankové sušené mléko a trochu oleje nebo jiného rostlinného tuku. Můžeme dle chuti přidat 1 - 3 stroužky oloupaného česneku. Vymícháme kaši a do hotové přidáme malou plechovku sterilovaného hrášku

  2. Připravíme si zeleninovou směs. Zeleninu a žampiony očistíme, celer s cibulí oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, celer na jemné nudličky, žampiony nakrájíme na plátky, pórek (zelenou část) nakrájíme na kolečka nebo nudličky. Nakrájenou cibuli zesklovatíme na rozpáleném oleji zároveň s celerem. Pak přidáme žampiony, pórek, rozmarýn a tymián a orestujeme. Směs podlijeme asi 1 dl vody, přidáme tamari a umeocet nebo jiný druh octa a dusíme. Po 5 minutách dušení, aby zůstala křupavá, přidáme na jemné kostičky pokrájenou červenou papriku. Zeleninovou směs dosolíme a po další minutě je hotovo

  3. Zeleninovou směs smícháme s kaší, kterou není potřeba zvlášť ohřívat. Pokud vaříme bramborovou kaši stejný den, je možné kaši se zeleninou i nemíchat, v tom případě kaši prohřejeme. I takto je veganská zelenina s bramborovou kaší vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!