Medovníkové srdce recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 200 g máslo 100 g máslo 1 lžička ocet 2 lžíce med 250 g cukr krupice 1 plechovka salko 1 lžička jedlá soda 700 g hladká a hrubá mouka
Postup Medovníkové srdce
Postup přípravy receptu
-
Plechovku mléka vložíme do vařící vody, vaříme zhruba 3 hodiny až vznikne karamelová hmota. Plechovku neotvíráme a necháme vychladnout. Je lepší připravit si karamel den předem. Vychladlé mléko přelijeme do misky a smísíme s máslem
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, med a cukr, přidáme jedlou sodu a ocet, pak i obě vejce. Po promíchání vše odstavíme a připravíme si mísu s moukou, do ní nalijeme nahřátou směs a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 5 - 7 dílů, schováme v igelitu, aby neoschly a každý dílek vyválíme do tenka. Vykrojíme srdce podle šablony. Každý plát medovníkového srdce pečeme 3 - 5 minut, dokud nezačne hnědnout
Vychladlé pláty lepíme na sebe krémem, jeden plát necháme a rozdrobíme, případně smícháme s ořechy a posypeme povrch medovníku
Medovníkové srdce necháme uležet.