Bažant na pivě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 2 kuličky jalovec 1 ks bažant 2 kuličky nové koření 100 g anglická slanina 1 - 2 lžíce sójová omáčka 4 kuličky celý pepř pivo 10° 200 ml pivo 10° (min.) 1 sklenka houby v tuku (250ml)
Postup Bažant na pivě
Postup přípravy receptu
-
Bažanta naporcujeme (4 porce) a jednotlivé porce prošpikujeme slaninou. Zde platí, že více je lépe, protože jinak je bažant dosti suchý
Smícháme pivo, nadrobno nasekanou cibuli, koření a sójovou omáčku. Do marinády naložíme, nejlépe přes noc, prošpikovaného bažanta
Během pečení bažanta několikrát otočíme, houby promícháme a podle potřeby podléváme pivem. Bažanta na pivě pečeme asi 60 - 80 minut do změknutí
Jako přílohu k bažantovi na pivě doporučuji dušenou nebo vařenou rýži.