Pečený bažant s mandlovou nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 špetky sůl
2 ks vejce
2 plátky máslo
1 hrneček mléko
1 ks cibule
1 ks jablko
2 ks žemle
1 ks bažant
1 kostka masox
bobkový list
2 špetky mletý pepř
2 špetky mletá paprika
1 snítka čerstvá bazalka
1 sklenka brusinkový kompot
2 hrstě loupané mandle
10 dkg anglická slanina (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta stáhneme, vykucháme a namočíme na dvě hodiny do mléka

  2. Připravíme nádivku: Promícháme máslo, 2 žloutky, nakrájené žemle, mléko, sůl, nasekané mandle a nakonec přidáme sníh vyšlehaný ze 2 bílků

  3. Bažanta osolíme, dovnitř dáme kousek slaniny a nádivku. Přebytečnou nádivku položíme vedle bažanta do pekáčku

  4. Celého bažanta pokryjeme anglickou slaninou. Bažanta v pekáčku obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, neoloupaným jablkem nakrájeným na osminky a posypeme mandlemi. A nakonec přidáme několik plátků másla. Vše v pekáčku podle chuti opepříme, posypeme uzenou paprikou a ozdobíme bobkovým listem

  5. Bažanta s mandlovou nádivkou pečeme v troubě asi 90 minut a podléváme vývarem z kostky

  6. Na talíři pečeného bažanta s mandlovou nádivkou ozdobíme brusinkovým kompotem a lístečkem bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!