Pečený bažant s mandlovou nádivkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 špetky sůl 2 ks vejce 2 plátky máslo 1 hrneček mléko 1 ks cibule 1 ks jablko 2 ks žemle 1 ks bažant 1 kostka masox bobkový list 2 špetky mletý pepř 2 špetky mletá paprika 1 snítka čerstvá bazalka 1 sklenka brusinkový kompot 2 hrstě loupané mandle 10 dkg anglická slanina (plátky)
Postup Pečený bažant s mandlovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Bažanta stáhneme, vykucháme a namočíme na dvě hodiny do mléka
Připravíme nádivku: Promícháme máslo, 2 žloutky, nakrájené žemle, mléko, sůl, nasekané mandle a nakonec přidáme sníh vyšlehaný ze 2 bílků
Bažanta osolíme, dovnitř dáme kousek slaniny a nádivku. Přebytečnou nádivku položíme vedle bažanta do pekáčku
Celého bažanta pokryjeme anglickou slaninou. Bažanta v pekáčku obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, neoloupaným jablkem nakrájeným na osminky a posypeme mandlemi. A nakonec přidáme několik plátků másla. Vše v pekáčku podle chuti opepříme, posypeme uzenou paprikou a ozdobíme bobkovým listem
Bažanta s mandlovou nádivkou pečeme v troubě asi 90 minut a podléváme vývarem z kostky
Na talíři pečeného bažanta s mandlovou nádivkou ozdobíme brusinkovým kompotem a lístečkem bazalky.