Velikonoční nádivkové mističky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 70 g máslo 100 ml smetana 5 ks rohlík 100 g tvrdý sýr 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř máslo na vymazání strouhanka na vysypání 3 ks jarní cibulka (bílá část) 200 g baby špenát
Postup Velikonoční nádivkové mističky
Postup přípravy receptu
-
Baby špenát očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibulku nasekáme najemno. Na másle necháme zpěnit cibulku, přidáme špenát a vše krátce podusíme a ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Podušený špenát necháme vychladnout
Rohlíky nakrájíme na kostičky a v míse necháme nasáknout smetanou. Pak přidáme dušený špenát, strouhaný sýr, petrželku a žloutky. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a odlehčíme sněhem z ušlehaných bílků
Nádivkou naplníme mističky, které jsme si předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Velikonoční nádivkové mističky pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 - 35 minut dozlatova
Velikonoční nádivkové mističky podáváme teplé jako přílohu k pečené drůbeži, ale chutnají i za studena se zeleninovými saláty.