Lasagne Al Forno recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 25 g máslo 50 ml mléko 300 ml mléko 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 lžička rajčatový protlak 12 plátků lasagne 60 g čedar 1 ks bobkový list 50 ml olivový olej 1 plechovka krájená rajčata 50 ml červené víno 25 g hladká mouka muškátový oříšek 30 g parmezán 1 špetka sušené oregano 2 lžíce worcester mletý černý pepř 300 g směs mletého masa
Postup Lasagne Al Forno
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 200 - 220 °C
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Nastrouháme nahrubo cibuli s mrkví a přidáme prolisovaný česnek. Vše hodíme na rozpálenou pánev. Okořeníme bobkovým listem, oreganem, worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Předtím než přidáte mleté maso, všechnu směs si shrňte do stran pánvičky, abyste měli prostor na orestování masa. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a restujeme 30 vteřin, potom promícháme se zbytkem. Pokračujeme, až maso krásně zhnědne. Přidáme červené víno, necháme vyvařit alkohol a pak přidáme krájená rajčata z plechovky. Povaříme 2 - 3 minuty. Na závěr přidáme mléko a stáhneme z plotny
Na přípravu sýrové omáčky si nejprve v hluboké pánvi rozpustíme máslo. Přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Přidáme trochu mléka a povaříme, poté přidáme zbytek mléka a necháme déle povařit, aby z omáčky nebyla cítit mouka. Dochutíme solí, pepřem a přidáme trochu muškátového oříšku. Přidáme sýr čedar a minutu povaříme, stáhneme z plotny
Do zapékací mísy vložíme první vrstvu omáčky, druhou vrstvu budou tvořit těstoviny a třetí vrstvu sýrová omáčka. Postup opakujeme 1 - 2x. Poslední vrstvu bude tvořit sýrová omáčka posypaná oreganem, solí, pepřem a parmezánem. Očistíme okraje zapékací mísy a přetáhneme alobalem
Lasagne Al Forno necháme v troubě zapékat 30 - 40 minut. Posledních 10 minut před koncem sejmeme alobal, aby parmezán dostal zlatavou barvu.