Zapékané sýrové lasagne recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
tymián
bazalka
bazalka
250 g lasagne
150 - 200 g mozzarella
1 kostka tavený sýr
máslo na vymazání
1 kelímek smetana 12%
100 g strouhaný tvrdý sýr
50 g strouhaná bazalková mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Lasagne uvaříme podle návodu na obalu v mírně osolené vodě. Vaříme 5 - 8 minut. Můžeme použít ale i lasagne, které se nepředvařují

  2. Mezitím si připravíme omáčku ze smetany, kostičky taveného sýru a bazalky, přidáme nastrouhanou bazalkovou mozzarellu. Na mírném ohni necháme sýry ve smetaně rozpustit a za stálého míchání připravíme hustší omáčku, kterou můžeme zředit mlékem. Podle chuti osolíme

  3. Mozzarelu nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr podle vlastního výběru nastrouháme na jemném struhadle. V misce sýr promícháme se lžící bazalky a tymiánu

  4. Zapékací misku vymažeme máslem a klademe vrstvu lasagní, vrstvu plátkované mozzarelly, zasypeme sýrem. Opět lasagne, opět sýrová vrstva a zakončíme lasagnovými plátky

  5. Zapékané sýrové lasagne dáme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme - asi 10 minut. Poté zalijeme omáčkou a necháme péct, dokud není povrch zlatavý a lasagne měkké (pokud jsme je předem nevařili). Dohromady zapékáme asi 40 minut

  6. Zapékané sýrové lasagne ihned po vyjmutí rozporcujeme a podáváme. Vždy doplníme o přílohu - čerstvou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!