Zapékané sýrové lasagne recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl tymián bazalka bazalka 250 g lasagne 150 - 200 g mozzarella 1 kostka tavený sýr máslo na vymazání 1 kelímek smetana 12% 100 g strouhaný tvrdý sýr 50 g strouhaná bazalková mozzarella
Postup Zapékané sýrové lasagne
Postup přípravy receptu
-
Lasagne uvaříme podle návodu na obalu v mírně osolené vodě. Vaříme 5 - 8 minut. Můžeme použít ale i lasagne, které se nepředvařují
Mezitím si připravíme omáčku ze smetany, kostičky taveného sýru a bazalky, přidáme nastrouhanou bazalkovou mozzarellu. Na mírném ohni necháme sýry ve smetaně rozpustit a za stálého míchání připravíme hustší omáčku, kterou můžeme zředit mlékem. Podle chuti osolíme
Mozzarelu nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr podle vlastního výběru nastrouháme na jemném struhadle. V misce sýr promícháme se lžící bazalky a tymiánu
Zapékací misku vymažeme máslem a klademe vrstvu lasagní, vrstvu plátkované mozzarelly, zasypeme sýrem. Opět lasagne, opět sýrová vrstva a zakončíme lasagnovými plátky
Zapékané sýrové lasagne dáme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme - asi 10 minut. Poté zalijeme omáčkou a necháme péct, dokud není povrch zlatavý a lasagne měkké (pokud jsme je předem nevařili). Dohromady zapékáme asi 40 minut
Zapékané sýrové lasagne ihned po vyjmutí rozporcujeme a podáváme. Vždy doplníme o přílohu - čerstvou zeleninu.