Ovocný máslový dort recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 ks vejce 250 g máslo rum 400 ml mléko 280 g hladká mouka 200 g zakysaná smetana 1 lžička kypřící prášek 1 balíček vanilkový pudink 220 g krupicový cukr 180 g změklé máslo 1 lžička vanilkový extrakt 2 balíčky dortové želé různé druhy ovoce
Postup Ovocný máslový dort
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vložíme máslo, cukr a vanilkový extrakt a ručním šlehačem šleháme do pěny. Do té pak postupně přidáme vejce a zakysanou smetanu. Vše zašleháme a do směsi zapracujeme mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto přelijeme do dortové formy a pečeme 70 minut, v předem předehřáté troubě na 160°, pak píchneme do těsta špejlí, když ji vytáhneme čistou, vyjmeme dort z trouby (nevyndaváme ho z formy) a necháme vychladnout
Mezitím se pustíme do přípravy krému. Je důležité, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu, jinak by se krém mohl srazit. Podle návodu na obalu uvaříme pudink a necháme ho vychladnout, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháme pudink. Podle chuti přidáme rum či rumové aroma
Krém naklademe do dortové formy na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Dáme na hodinu vychladit do lednice. Poté dort vyjmeme z formy a ozdobíme ovocem. Nakonec si podle návodu na obalu připravíme želatinu a ovoce jí přelijeme
Hotový ovocný máslový dort potěší každého.