Ovocný máslový dort recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
rum
400 ml mléko
280 g hladká mouka
200 g zakysaná smetana
1 lžička kypřící prášek
1 balíček vanilkový pudink
220 g krupicový cukr
180 g změklé máslo
1 lžička vanilkový extrakt
2 balíčky dortové želé
různé druhy ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vložíme máslo, cukr a vanilkový extrakt a ručním šlehačem šleháme do pěny. Do té pak postupně přidáme vejce a zakysanou smetanu. Vše zašleháme a do směsi zapracujeme mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto přelijeme do dortové formy a pečeme 70 minut, v předem předehřáté troubě na 160°, pak píchneme do těsta špejlí, když ji vytáhneme čistou, vyjmeme dort z trouby (nevyndaváme ho z formy) a necháme vychladnout

  2. Mezitím se pustíme do přípravy krému. Je důležité, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu, jinak by se krém mohl srazit. Podle návodu na obalu uvaříme pudink a necháme ho vychladnout, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháme pudink. Podle chuti přidáme rum či rumové aroma

  3. Krém naklademe do dortové formy na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Dáme na hodinu vychladit do lednice. Poté dort vyjmeme z formy a ozdobíme ovocem. Nakonec si podle návodu na obalu připravíme želatinu a ovoce jí přelijeme

  4. Hotový ovocný máslový dort potěší každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!