Fazolové lusky v ovesné omáčce recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce citronová šťáva
zeleninový vývar
50 g ovesné vločky
2 hrstě čerstvá pažitka
400 g čerstvé fazolové lusky
umeocet
1 lžíce koření Horalka
omáčka Tamari bio
1 lžíce panenský slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky očistíme od stopek, omyjeme a nakrájíme na kousky 3 - 4 cm dlouhé. Pak fazolky vložíme do vroucí osolené a citronem okyselené vody a uvaříme doměkka. Uvařené fazolové lusky slijeme, ihned propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat

  2. Ovesné vločky zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl, kořenící směs Horalka a vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud nevznikne šlemovitá ovesná kaše. Tu potom propasírujeme přes cedník do jiného hrnce a podle potřeby naředíme vývarem na požadovanou hustotu omáčky. Do ovesné omáčky vmícháme fazolové lusky, vše dochutíme umeoctem, Tamari omáčkou, solí a nasekanou pažitkou. Pokrm zvolna prohřejeme, zjemníme olejem, ale již nevaříme. Fazolové lusky v ovesné omáčce zakryjeme a necháme asi 5 minut odpočinout, aby všechny chutě prolnuly

  3. Fazolové lusky v ovesné omáčce můžeme podávat jako přílohu k dušeným masům a také samostatně s bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!