Zeleninové fazolové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1/2 lžíce majoránka
1 lžíce hořčice
1 ks mrkev
1 ks batáty
3 lžíce hrubá mouka
hrubá mouka
olej na smažení
1 ks červená řepa
3 lžíce cizrnová mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
1 hrnek tmavé fazole
1/2 lžíce zeleninový kořenící přípravek

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu si namočíme fazole. Druhý den fazole scedíme, dáme do čisté vody a vaříme doměkka. Na recept potřebujeme jeden hrnek už uvařených fazolí i s vodou, ve které se vařily

  2. Očistíme si zeleninu, kromě červené řepy. Tu jen opláchneme a krájíme i se slupkou. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobné kousky. V malém kastrolku uvaříme červenou řepu a menší batát pokrájené na menší kousky. Když jsou uvařeny i fazole, přimícháme obsah druhého kastrolku a rozmixujeme tak, aby ve směsi zůstaly hrubší kousky. Do tohoto základu přidáme všechno koření, prolisovaný česnek, mouky a hořčici

  3. Ze směsi tvoříme zeleninové karbanátky, které obalujeme v hrubé mouce a smažíme z obou stran na pánvi s trochou rozpáleného oleje

  4. Fazolové karbanátky podle tohoto receptu jsou vynikající s bramborovou kaší, jen tak na chuť, ale i jako základ do hamburgerů, protože chuť je překvapivě dobrá a hutná. Jsou dobré teplé i studené

  5. Když si odmyslím čas nutný k vaření fazolí, protože je dám vařit a pak dvě hodiny dělám něco jiného, je to poměrně rychlé jídlo a navíc levné a zdravé - z hmoty jsem upekla celkem 16 placek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!