Zeleninové fazolové karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1/2 lžíce majoránka 1 lžíce hořčice 1 ks mrkev 1 ks batáty 3 lžíce hrubá mouka hrubá mouka olej na smažení 1 ks červená řepa 3 lžíce cizrnová mouka 1 lžíce mletá sladká paprika 1 hrnek tmavé fazole 1/2 lžíce zeleninový kořenící přípravek
Postup Zeleninové fazolové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Den dopředu si namočíme fazole. Druhý den fazole scedíme, dáme do čisté vody a vaříme doměkka. Na recept potřebujeme jeden hrnek už uvařených fazolí i s vodou, ve které se vařily
Očistíme si zeleninu, kromě červené řepy. Tu jen opláchneme a krájíme i se slupkou. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobné kousky. V malém kastrolku uvaříme červenou řepu a menší batát pokrájené na menší kousky. Když jsou uvařeny i fazole, přimícháme obsah druhého kastrolku a rozmixujeme tak, aby ve směsi zůstaly hrubší kousky. Do tohoto základu přidáme všechno koření, prolisovaný česnek, mouky a hořčici
Ze směsi tvoříme zeleninové karbanátky, které obalujeme v hrubé mouce a smažíme z obou stran na pánvi s trochou rozpáleného oleje
Fazolové karbanátky podle tohoto receptu jsou vynikající s bramborovou kaší, jen tak na chuť, ale i jako základ do hamburgerů, protože chuť je překvapivě dobrá a hutná. Jsou dobré teplé i studené
Když si odmyslím čas nutný k vaření fazolí, protože je dám vařit a pak dvě hodiny dělám něco jiného, je to poměrně rychlé jídlo a navíc levné a zdravé - z hmoty jsem upekla celkem 16 placek.