Zeleninové tajine recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks mrkev
1/2 ks lilek
1/2 plechovky cizrna
2 lžíce olivový olej
1/2 lžičky mletá skořice
1 dl zeleninový vývar
1/2 lžičky mletý římský kmín
1/2 lžičky mletý zázvor
1/2 plechovky nakládaná rajčata
1 ks mladá cuketa
1 ks červená cibule
cayenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu dobře očistíme, lilek a cuketu nakrájíme na velké kostky, cibuli nakrájíme na měsíčky. Mrkev rozpůlíme po délce i šířce, je lepší ji nechat na větší kusy, zůstane tak stále pevnější. Cuketu a lilek krájíme na kusy tak cca 2 cm velké

  2. Ve větším hrnci osmažíme cibulku, občas zamícháme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, všechno koření a smažíme dalších pár minut za stálého míchání. Přidáme cukety, mrkve, lilek a restujeme, obracíme ještě dalších pár minut. Za 2 - 4 minuty přidáme rajčata, vývar, cizrnu, dosolíme a opepříme podle chuti. Přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum a přiklopené zeleninové tajine necháme probublávat, dokud zelenina nebude tak měkká, jak máme rádi, přibližně 15 minut

  3. Zeleninové tajine můžeme podávat s kuskusem, bulgurem i rýží. Zdobíme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!