Zeleninové tajine recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks mrkev 1/2 ks lilek 1/2 plechovky cizrna 2 lžíce olivový olej 1/2 lžičky mletá skořice 1 dl zeleninový vývar 1/2 lžičky mletý římský kmín 1/2 lžičky mletý zázvor 1/2 plechovky nakládaná rajčata 1 ks mladá cuketa 1 ks červená cibule cayenský pepř
Postup Zeleninové tajine
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu dobře očistíme, lilek a cuketu nakrájíme na velké kostky, cibuli nakrájíme na měsíčky. Mrkev rozpůlíme po délce i šířce, je lepší ji nechat na větší kusy, zůstane tak stále pevnější. Cuketu a lilek krájíme na kusy tak cca 2 cm velké
Ve větším hrnci osmažíme cibulku, občas zamícháme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, všechno koření a smažíme dalších pár minut za stálého míchání. Přidáme cukety, mrkve, lilek a restujeme, obracíme ještě dalších pár minut. Za 2 - 4 minuty přidáme rajčata, vývar, cizrnu, dosolíme a opepříme podle chuti. Přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum a přiklopené zeleninové tajine necháme probublávat, dokud zelenina nebude tak měkká, jak máme rádi, přibližně 15 minut
Zeleninové tajine můžeme podávat s kuskusem, bulgurem i rýží. Zdobíme čerstvými bylinkami.