Sváteční vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

14 dkg máslo
2 ks žloutek
vanilka
cukr moučka
7 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
21 dkg hladká mouka
5 dkg mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Dohromady smícháme hladkou mouku, cukr moučka, mleté vlašské ořechy, vanilkový cukr, žloutky, máslo a zpracujeme. Těsto dáme odpočinout do lednice do rána

  2. Druhý den těsto vyndáme a při pokojové teplotě necháme povolit. Z těsta děláme dlouhé válečky, ze kterých si vždycky ukrojíme kousek, který stočíme a upravíme do tvaru rohlíčku. Nebo si uděláme stejné kuličky, pak z nich tvarujeme válečky a stočíme do tvaru rohlíčků

  3. Kraje rohlíčků uhladíme, aby zde nebyla špička, ta se totiž ráda připaluje. Pokud by se nám těsto drolilo, stačí jej hodně propracovat. Já například ty kousky rohlíčků chvilku mačkala v ruce, aby šly pěkně tvarovat

  4. Vanilkové rohlíčky pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Po upečení obalujeme v cukru moučka s vanilkou

  5. Sváteční vanilkové rohlíčky servírujeme jako chuťově dokonalé cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!