Kuřecí směs se zeleninou na tymiánu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 100 g celer 100 g mrkev 1 špetka šafrán 200 g žampiony 1 ks bobkový list masový vývar 100 ml suché bílé víno 4 snítky čerstvý tymián 1 ks červená cibule mletý černý pepř 250 g kuřecí játra 500 g kuřecí stehenní řízek 100 g uzená prorostlá slanina
Postup Kuřecí směs se zeleninou na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Nejříve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a odložíme do chladu. Oloupanou mrkev, celer a cibuli nakrájíme nahrubo. Slaninu nakrájíme na hranolky, omytá a očištěná játra opepříme a rozkrojíme na poloviny
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran kousky kuřecího masa. Opečené maso přendáme do pekáčku a na výpeku orestujeme slaninu a játra dozlatova, poté vše přendáme do pekáčku k masu. Na pánvi opečeme cibuli se zeleninou a žampiony. Přidáme bobkový list, šafrán a snítky tymiánu. Vše podlijeme vínem a zvolna vaříme, dokud se alkohol neodpaří. Takto připravenou zeleninu přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a při 220 °C pečeme asi 15 - 20 minut
Kuřecí směs se zeleninou, houbami a bylinkami rozdělíme na porce a podáváme podle chuti s rýží, bramborem nebo jen s bílým chlebem.