Kuřecí směs se zeleninou na tymiánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
100 g celer
100 g mrkev
1 špetka šafrán
200 g žampiony
1 ks bobkový list
masový vývar
100 ml suché bílé víno
4 snítky čerstvý tymián
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
250 g kuřecí játra
500 g kuřecí stehenní řízek
100 g uzená prorostlá slanina

Postup přípravy receptu

  1. Nejříve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a odložíme do chladu. Oloupanou mrkev, celer a cibuli nakrájíme nahrubo. Slaninu nakrájíme na hranolky, omytá a očištěná játra opepříme a rozkrojíme na poloviny

  2. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran kousky kuřecího masa. Opečené maso přendáme do pekáčku a na výpeku orestujeme slaninu a játra dozlatova, poté vše přendáme do pekáčku k masu. Na pánvi opečeme cibuli se zeleninou a žampiony. Přidáme bobkový list, šafrán a snítky tymiánu. Vše podlijeme vínem a zvolna vaříme, dokud se alkohol neodpaří. Takto připravenou zeleninu přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a při 220 °C pečeme asi 15 - 20 minut

  3. Kuřecí směs se zeleninou, houbami a bylinkami rozdělíme na porce a podáváme podle chuti s rýží, bramborem nebo jen s bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!