Zelná polévka s uzeným kuřecím masem a červenou řepou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
3 lžíce sádlo
1 ks bobkový list
zakysaná smetana
1 lžička čerstvý zázvor
1/4 hlávky bílé zelí
1/2 lžičky římský kmín
1 ks červená řepa
2 ks červená cibule
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
2 ks uzené kuřecí stehno
1 konzerva červené fazole ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Uzená kuřecí stehna omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, 1 oloupanou cibuli, 2 stroužky česneku, celý černý pepř, bobkový list a vše zvolna vaříme asi 1 hodinu doměkka. Pak kuřecí stehna vyjmeme z vývaru, maso vykostíme a nakrájíme na kousky

  2. Fazole necháme okapat. Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a oloupanou řepu překrojíme a nakrájíme na plátky. Červenou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a oloupaný zázvor nastrouháme na jemno. Konzervované červené fazole necháme okapat

  3. Na sádle necháme změknout cibuli s česnekem, pak přidáme zázvor, kmín a jakmile se vše rozvoní, vmícháme zelí a červenou řepu. Zeleninu krátce orestujeme, poté zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka. Nakonec přidáme okapané fazole a nakrájené kousky masa. Polévku prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Zelnou polévku s uzeným kuřecím masem a červenou řepou rozdělíme na porce, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!