Zelná polévka s uzeným kuřecím masem a červenou řepou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks cibule 3 lžíce sádlo 1 ks bobkový list zakysaná smetana 1 lžička čerstvý zázvor 1/4 hlávky bílé zelí 1/2 lžičky římský kmín 1 ks červená řepa 2 ks červená cibule čerstvá petrželka mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 2 ks uzené kuřecí stehno 1 konzerva červené fazole ve slaném nálevu
Postup Zelná polévka s uzeným kuřecím masem a červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Uzená kuřecí stehna omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, 1 oloupanou cibuli, 2 stroužky česneku, celý černý pepř, bobkový list a vše zvolna vaříme asi 1 hodinu doměkka. Pak kuřecí stehna vyjmeme z vývaru, maso vykostíme a nakrájíme na kousky
Fazole necháme okapat. Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a oloupanou řepu překrojíme a nakrájíme na plátky. Červenou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a oloupaný zázvor nastrouháme na jemno. Konzervované červené fazole necháme okapat
Na sádle necháme změknout cibuli s česnekem, pak přidáme zázvor, kmín a jakmile se vše rozvoní, vmícháme zelí a červenou řepu. Zeleninu krátce orestujeme, poté zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka. Nakonec přidáme okapané fazole a nakrájené kousky masa. Polévku prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Zelnou polévku s uzeným kuřecím masem a červenou řepou rozdělíme na porce, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme se zakysanou smetanou.