Zelňáčky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 3 ks vejce 1/2 l mléko 2 lžičky majoránka 150 g hladká mouka 100 ml olej na smažení 2 lžičky mletý kmín 400 g kyselé zelí 2 špetky mletý černý pepř
Postup Zelňáčky
Postup přípravy receptu
-
V míse rozmícháme postupně zelí s vejci, kořením, hladkou moukou, mlékem a mírně vše osolíme
Na pánvi si rozehřejeme olej
Sběračkou nebo větší hlubokou lžící nabíráme těsto a vkládáme na pánev. Tvoříme spíše menší zelňáky, aby držely lépe pohromadě a dobře se propékaly
Zelňáky chutnají s ostřejším kečupem a dresinkem k dobrému pivu. Pokud bychom chtěli vydatnější oběd, pak je můžeme podávat například k uzenému masu.