Zelňáčky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
3 ks vejce
1/2 l mléko
2 lžičky majoránka
150 g hladká mouka
100 ml olej na smažení
2 lžičky mletý kmín
400 g kyselé zelí
2 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozmícháme postupně zelí s vejci, kořením, hladkou moukou, mlékem a mírně vše osolíme

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej

  3. Sběračkou nebo větší hlubokou lžící nabíráme těsto a vkládáme na pánev. Tvoříme spíše menší zelňáky, aby držely lépe pohromadě a dobře se propékaly

  4. Zelňáky chutnají s ostřejším kečupem a dresinkem k dobrému pivu. Pokud bychom chtěli vydatnější oběd, pak je můžeme podávat například k uzenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy