Koprovka s vejcem a fazolkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr sůl 50 g máslo 2 lžíce ocet 6 porcí brambory 1 l mléko 6 porcí fazolky 1 list bobkový list 50 g hladká mouka mletý bílý pepř muškátový oříšek 6 ks vejce natvrdo čerstvý kopr
Postup Koprovka s vejcem a fazolkami
Postup přípravy receptu
-
V kastrole rozpustíme máslo a potom přidáme mouku, tak vznikne jíška, která nesmí být tmavá. Jíšku zalijeme mlékem a necháme 20 minut provařit. Během vaření vzniklý bešamel osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku a přidáme bobkový list
V dalším kastrole, kam nalijeme ocet, rozpustíme cukr a svaříme, až vznikne hustý sirup. Množství octa a cukru se projeví na sladkokyselé chuti omáčky. Až je bešamel hotový, přecedíme jej přes síto do sladkokyselého sirupu a dobře promícháme. Přidáme nadrobno nasekaný kopr a promícháme. Kopr se nesmí dlouho vařit, aby neztratil barvu
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, v osolené vodě uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozkrojíme. Fazolky podusíme na másle
Koprovka se hodí k vařeným bramborám s vejci a fazolkami, nebo dušenému hovězímu a houskovým knedlíkem.