Koprovka s vejcem a fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
50 g máslo
2 lžíce ocet
6 porcí brambory
1 l mléko
6 porcí fazolky
1 list bobkový list
50 g hladká mouka
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
6 ks vejce natvrdo
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozpustíme máslo a potom přidáme mouku, tak vznikne jíška, která nesmí být tmavá. Jíšku zalijeme mlékem a necháme 20 minut provařit. Během vaření vzniklý bešamel osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku a přidáme bobkový list

  2. V dalším kastrole, kam nalijeme ocet, rozpustíme cukr a svaříme, až vznikne hustý sirup. Množství octa a cukru se projeví na sladkokyselé chuti omáčky. Až je bešamel hotový, přecedíme jej přes síto do sladkokyselého sirupu a dobře promícháme. Přidáme nadrobno nasekaný kopr a promícháme. Kopr se nesmí dlouho vařit, aby neztratil barvu

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, v osolené vodě uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozkrojíme. Fazolky podusíme na másle

  4. Koprovka se hodí k vařeným bramborám s vejci a fazolkami, nebo dušenému hovězímu a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!