Maminčina koprovka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
40 g máslo
ocet
2 ks žloutek
200 ml mléko
1 - 2 lžíce hladká mouka
300 ml smetana na vaření
3 - 4 lžíce čerstvý kopr
100 ml silný vývar

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a hladké mouky vymícháme v kastrolku hladkou jíšku

  2. Jíšku zalijeme silným vývarem, přidáme vlažné mléko a smetanu, ve které jsme rozkvedlali žloutek. Omáčku dobře promícháme, povaříme a přidáme na drobné kousky nasekaný kopr. Koprovou omáčku dochutíme solí, octem a podle chuti cukrem. Koprovku ještě krátce provaříme a máme hotovo

  3. Maminčinu koprovku podáváme s vařeným bramborem a vejcem natvrdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!