Královský moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g máslo
rum
30 g kakao
2 ks žloutek
5 ks žloutek
250 ml mléko
6 lžic voda
6 ks bílek
50 g cukr krupice
200 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
360 g polohrubá mouka
50 g strouhané ořechy
100 g čokoládová poleva
30 g 100% tuk
360 g máslo nebo Hera
1 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Bílé těsto: Mouku, máslo nebo Heru, žloutky a vodu zpracujeme v těsto. Zpracované těsto rozdělíme na polovinu. Z první poloviny těsta vyválíme placku a dáme na plech, na kterém je pečící papír. Vyválenou placku propícháme vidličkou a dáme upéct do žluta. Teplota trouby by měla být 180 °C

  2. Druhou polovinu těsta vyválíme na placku a dáme na druhý plech s pečícím papírem a na tuto placku dáme druhé černé těsto. Dáme upéct. Příprava černého těsta: Dáme vyšlehat žloutky s 2/3 cukru do husté pěny. Bílky trochu vyšleháme přidáme 1/3 cukru a došleháme do tuha. Žloutkovou pěnu a vyšlehané bílky opatrně smícháme dohromady a přidáme nastrouhané ořechy, do kterých jsem zamíchali kakao. Promícháme a nalijeme na druhé těsto, rozetřeme a dáme upéct. Po upečení dáme vychladit

  3. Připravíme si krém. Dáme vařit 2/3 mléka a cukr, v 1/3 mléka rozmícháme pudink, nalijeme do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Necháme vychladit, aby se neutvořil škraloup, posypeme pudink vanilkovým cukrem. Do vychladlého pudinku zašleháme změklé máslo. Pudink a máslo by měly mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Do krému můžeme přidat podle chuti trochu rumu

  4. Krém dáme na vychladlý upečený žluto-černý korpus, rozetřeme a opatrně přiklopíme žlutou plackou. Pozor, je křehká ráda se láme

  5. Příprava polevy: Čokoládovou polevu rozlámeme a dáme rozehřát do vodní lázně. Je-li poleva příliš hustá, rozředíme ji 100% tukem. Rozehřátou polevou přestříkáme moučník Dáme ztuhnout do lednice

  6. Druhý den nakrájíme královský moučník na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!