Vepřová pečeně na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 dl olej
sůl
voda
3 lžičky rozmarýn
mletý bílý pepř
1 kostka masový bujon
2 lžičky mletá sladká paprika
1 - 2 lžíce instantní jíška
800 g vepřová kotleta (vcelku)

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej s rozmarýnem, sladkou paprikou a trochou pepře a soli. Ve vzniklé směsi obalíme omyté maso a vložíme ho do olejem vymazaného pekáčku. Přidáme kostku bujonu a podlijeme vodou

  2. Troubu si předehřejeme na 170 °C a maso pečeme asi 1 hodinu. Během pečení maso často přeléváme omáčkou z výpeku, případně doléváme vodu

  3. Po upečení maso vyjmeme a omáčku v pekáči za stálého varu zahustíme instantní jíškou, podle potřeby i dochutíme

  4. Maso naporcujeme. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky či hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!