Vepřová pečeně na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 dl olej sůl voda 3 lžičky rozmarýn mletý bílý pepř 1 kostka masový bujon 2 lžičky mletá sladká paprika 1 - 2 lžíce instantní jíška 800 g vepřová kotleta (vcelku)
Postup Vepřová pečeně na česneku
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej s rozmarýnem, sladkou paprikou a trochou pepře a soli. Ve vzniklé směsi obalíme omyté maso a vložíme ho do olejem vymazaného pekáčku. Přidáme kostku bujonu a podlijeme vodou
Troubu si předehřejeme na 170 °C a maso pečeme asi 1 hodinu. Během pečení maso často přeléváme omáčkou z výpeku, případně doléváme vodu
Po upečení maso vyjmeme a omáčku v pekáči za stálého varu zahustíme instantní jíškou, podle potřeby i dochutíme
Maso naporcujeme. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky či hranolky.