Banánová be-be stříška recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 200 g máslo rum 2 ks banán 130 g cukr moučka 6 - 8 lžic sušené mléko 1 balíček čokoládová poleva 2 kelímky nízkotučný tvaroh 1 balíček světlé be-be sušenky 1 balíček kakaové be-be sušenky
Postup Banánová be-be stříška
Postup přípravy receptu
-
Budeme potřebovat alobal, na který naskládáme po vzoru šachovnice be-be sušenky dvou barev (3x7 řad)
Na krém zpracujeme nejlépe ručním šlehačem tvaroh, cukr, máslo a rum. Přímícháme i sušené mléko pro hutnější chuť
Krémem potřeme první vrstvu sušenek. Poklademe další vrstvu sušenek, tentokrát opačně - na bílou sušenku hnědou a naopak. Naneseme další vrstvu krému a doprostřed položíme oloupané banány s odřezanými konci
Alobal podél stran nadzvedneme a kraje sušenek přiložíme k sobě, vytvoříme tak stříšku, kterou necháme v lednici dobře ztuhnout
Ztuhlou banánovou be-be stříšku polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, opět necháme zatuhnout a až poté krájíme na řezy. Dezert vhodný k odpolední kávě.