Veganská banánová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks banán 30 g strouhaný kokos 0,5 hrnků řepkový olej 1 balíček kypřící prášek do pečiva olej na vymazání 240 g celozrnná žitná mouka 1 hrnek sójové mléko 100 g třtinový cukr mouka na vysypání 1 lžíce holandské kakao 25 g stolní sladidlo Stevia
Postup Veganská banánová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme všechny sypké ingredience - celozrnnou žitnou mouku (je lepší ji prosít - je pak kypřejší), třtinový cukr, stolní sladidlo (např. práškové stolní sladidlo na bázi steviol-glykosidů Stevia) a prášek do pečiva. Poté přilijeme sójové mléko a řepkový olej. Dále rozmixujeme dva velké banány, vlijeme do směsi a celou ji důkladně promícháme
Oddělíme jednu polovinu těsta od druhé a do jedné přimícháme jednu lžíci holandského kakaa a do druhé 30 g strouhaného kokosu. Nakonec střídavě vlijeme obě těsta do olejem vymazané a moukou vysypané formy. Veganskou banánovou bábovku pečeme 40 minut v horkovzdušné troubě
Veganskou banánovou bábovku podáváme jako tu klasickou - nakrájíme na dílky a pochutnáváme si na ní ke kávě, čaji a jinému horkému nápoji.