Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

50 g česnek
10 g sůl
2 ks vejce
150 g strouhanka
5 g majoránka
100 g sádlo
2 dl magi
150 g hrubá mouka
3 g pepř bílý mletý
500 g drůbeží játra
1 hrst kudrnka
1 kg drůbeží skelety
500 g mrkev,celer,petržel

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si dáme vařit drůbeží skelety. Do hotového vývaru orestujeme na sádle kořenovou zeleninu. Vývar dochutíme solí, bílým pepřem mletým a polévkovým kořením

  2. Knedlíčky připravíme s jakýchkoliv drůbežích jater, které umeleme a zaděláme s vajíčkem, majoránkou, česnekem, solí a strouhankou. Poté si připravíme nudličky s hrubé mouky a vajec. Na hotovou polévku dáme jemně nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!