Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 50 g česnek 10 g sůl 2 ks vejce 150 g strouhanka 5 g majoránka 100 g sádlo 2 dl magi 150 g hrubá mouka 3 g pepř bílý mletý 500 g drůbeží játra 1 hrst kudrnka 1 kg drůbeží skelety 500 g mrkev,celer,petržel
Postup Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si dáme vařit drůbeží skelety. Do hotového vývaru orestujeme na sádle kořenovou zeleninu. Vývar dochutíme solí, bílým pepřem mletým a polévkovým kořením
Knedlíčky připravíme s jakýchkoliv drůbežích jater, které umeleme a zaděláme s vajíčkem, majoránkou, česnekem, solí a strouhankou. Poté si připravíme nudličky s hrubé mouky a vajec. Na hotovou polévku dáme jemně nasekanou petrželku.