Znojemská omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
mletý pepř
1 lžíce plnotučná hořčice
drcený kmín
15 dkg sterilované okurky
1/2 kostky masový bujon
50 dkg vepřové maso
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve orestujeme jemně nakrájenou cibuli, potom přidáme drcený kmín, maso na kostičky a orestujeme. Trošku osolíme, přidáme sladkou papriku (nemusí být) a maso podlijeme vodou

  2. Do základu omáčky přidáme půlku masoxu (nebo vývar) a nalisovaný česnek. Základ omáčky vaříme v tlakovém hrnci asi 20 minut do měkka

  3. Po uvaření přidáme nakrájené nebo na hrubo nastrouhané okurky, které necháme v omáčce chvilku vařit. Omáčku nakonec ještě zahustíme

  4. Znojemskou omáčku podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!