Znojemská omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule mletý pepř 1 lžíce plnotučná hořčice drcený kmín 15 dkg sterilované okurky 1/2 kostky masový bujon 50 dkg vepřové maso 1 lžička mletá sladká paprika
Postup Znojemská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve orestujeme jemně nakrájenou cibuli, potom přidáme drcený kmín, maso na kostičky a orestujeme. Trošku osolíme, přidáme sladkou papriku (nemusí být) a maso podlijeme vodou
Do základu omáčky přidáme půlku masoxu (nebo vývar) a nalisovaný česnek. Základ omáčky vaříme v tlakovém hrnci asi 20 minut do měkka
Po uvaření přidáme nakrájené nebo na hrubo nastrouhané okurky, které necháme v omáčce chvilku vařit. Omáčku nakonec ještě zahustíme
Znojemskou omáčku podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.