Vepřová znojemská recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 1 ks cibule jíška 2 lžíce plnotučná hořčice 10 dkg anglická slanina 500 g vepřová plec 5 ks sterilované okurky mletý černý pepř
Postup Vepřová znojemská
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli nakrájíme na jemno. Vepřovou plec nakrájíme podle preferencí na kostky nebo na nudličky. Sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme taktéž na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky
Nakrájenou cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem a necháme zesklovatět, poté přidáme k cibuli vepřové maso, osmahneme a podlijeme vodou. Maso osolíme a opepříme, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a necháme vařit doměkka
Až je maso měkké, přidáme polovinu množství sterilovaných okurek, nakrájenou anglickou slaninu a další 1 lžíci plnotučné hořčice. Necháme povařit a poté přidáme nakrájená vařená vejce a zbytek okurek. Znojemskou omáčku povaříme a podle potřeby zahustíme jíškou
Vepřovou znojemskou podáváme s rýží, knedlíkem či těstovinami.