Polévka z růžičkové kapusty se slaninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 3 lžíce máslo 100 g žampiony 200 ml bílé víno 2 lžíce hladká mouka 80-100 g anglická slanina 1500 ml zeleninový vývar drcený kmín 300 g růžičková kapusta 50 ml smetana na vaření
Postup Polévka z růžičkové kapusty se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Růžičkové kapustičky očistíme, košťál seřízneme a nakrojíme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a krátce podusíme na malém množství oleje. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Slaninu nakrájíme a opražíme na suché pánvi, až je křupavá
Zeleninový vývar s vínem přivedeme k varu, přidáme kapustičky a nezakryté vaříme 10 - 15 minut doměkka. Potom polovinu kapustiček vyjmeme a necháme okapat
Zbývající kapustičky rozmixujeme ve vývaru dohladka. Polévku ochutíme kmínem, zahustíme jíškou a zvolna vaříme asi 15 - 20 minut. Do uvařené polévky vložíme okapané kapustičky a podušené houby, prohřejeme a nakonec zjemníme smetanou
Polévku z růžičkové kapusty podáváme s osmaženou slaninou a pečivem.