Polévka z růžičkové kapusty se slaninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
3 lžíce máslo
100 g žampiony
200 ml bílé víno
2 lžíce hladká mouka
80-100 g anglická slanina
1500 ml zeleninový vývar
drcený kmín
300 g růžičková kapusta
50 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkové kapustičky očistíme, košťál seřízneme a nakrojíme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a krátce podusíme na malém množství oleje. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Slaninu nakrájíme a opražíme na suché pánvi, až je křupavá

  2. Zeleninový vývar s vínem přivedeme k varu, přidáme kapustičky a nezakryté vaříme 10 - 15 minut doměkka. Potom polovinu kapustiček vyjmeme a necháme okapat

  3. Zbývající kapustičky rozmixujeme ve vývaru dohladka. Polévku ochutíme kmínem, zahustíme jíškou a zvolna vaříme asi 15 - 20 minut. Do uvařené polévky vložíme okapané kapustičky a podušené houby, prohřejeme a nakonec zjemníme smetanou

  4. Polévku z růžičkové kapusty podáváme s osmaženou slaninou a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!