Žmolková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 3 lžíce sádlo 1,2 l kuřecí vývar 4 lžíce hladká mouka 1 hrst petrželová nať mletý černý pepř
Postup Žmolková polévka
Postup přípravy receptu
-
Z kuřecího masa a kořenové zeleniny si klasickým způsobem připravíme vývar
Ve větším hrnci ze sádla a mouky upražíme dozlatova jíšku, do které za stálého míchání rozklepneme syrová vejce. Směs mícháme, dokud nevzniknou žmolky a pak přilijeme scezený vývar
Žmolkovou polévku osolíme, opepříme a vaříme asi 15 - 20 minut. Nakonec do horké polévky vmícháme petrželku, nakrájené vařené maso a zeleninu
Žmolkovou polévku s kuřecím masem a zeleninou podáváme s pečivem.