Hovězí plátky s celerem a jablkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
2 lžíce celer
1 ks jablko
1 lžíce slunečnicový olej
1 lžička plnotučná hořčice
2 plátky hovězí maso
kukuřičný škrob
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme mírně zahřát olej, na který vložíme hovězí plátky a ihned je přiklopíme poklicí. Velmi zvolna dusíme asi 10 minut, než maso pustí šťávu, poté obrátíme. Hovězí plátky dusíme do vydušení šťávy a teprve potom podlijeme vodou

  2. Až jsou plátky masa skoro měkké, přidáme nastrouhaný celer a jablko, které dusíme ještě asi 10 minut. V troše studené vody rozmícháme hořčici, škrob a přilijeme k masu. Krátce povaříme a odstavíme

  3. Hovězí plátky s celerem a jablkem podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!