Hovězí plátky s celerem a jablkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 2 lžíce celer 1 ks jablko 1 lžíce slunečnicový olej 1 lžička plnotučná hořčice 2 plátky hovězí maso kukuřičný škrob mletý černý pepř
Postup Hovězí plátky s celerem a jablkem
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězího masa dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme mírně zahřát olej, na který vložíme hovězí plátky a ihned je přiklopíme poklicí. Velmi zvolna dusíme asi 10 minut, než maso pustí šťávu, poté obrátíme. Hovězí plátky dusíme do vydušení šťávy a teprve potom podlijeme vodou
Až jsou plátky masa skoro měkké, přidáme nastrouhaný celer a jablko, které dusíme ještě asi 10 minut. V troše studené vody rozmícháme hořčici, škrob a přilijeme k masu. Krátce povaříme a odstavíme
Hovězí plátky s celerem a jablkem podáváme s bramborovým knedlíkem.