Zelná polévka s hovězím recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
ocet
2 ks cibule
kmín
100 g klobása
1/2 hlávky zelí
1 ks bobkový list
nové koření
250 g kysaná smetana
světlá jíška
100 g přední hovězí maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekám. Cibuli usmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso (nejlépe z krku) a na kostičky nakrájenou klobásku nebo salám

  2. Maso osmahneme a podlijeme vodou

  3. Do polévky přidáme najemno nakrouhané nebo nakrájené čerstvé zelí. Polévku okořeníme a necháme vařit do změknutí. Nakonec přidáme kysanou smetanu, jíšku a zelnou polévku s hovězím masem okyselíme octem podle chuti a zvyku

  4. Zelnou polévku s hovězím podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!