Zelná polévka s hovězím recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl ocet 2 ks cibule kmín 100 g klobása 1/2 hlávky zelí 1 ks bobkový list nové koření 250 g kysaná smetana světlá jíška 100 g přední hovězí maso mletá sladká paprika mletý černý pepř vepřové sádlo
Postup Zelná polévka s hovězím
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekám. Cibuli usmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso (nejlépe z krku) a na kostičky nakrájenou klobásku nebo salám
Maso osmahneme a podlijeme vodou
Do polévky přidáme najemno nakrouhané nebo nakrájené čerstvé zelí. Polévku okořeníme a necháme vařit do změknutí. Nakonec přidáme kysanou smetanu, jíšku a zelnou polévku s hovězím masem okyselíme octem podle chuti a zvyku
Zelnou polévku s hovězím podáváme s chlebem.