Zelňáky s uzeným recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžičky sůl 3 ks vejce 1 dl mléko 2 - 3 špetky majoránka 2 ks cibule 4 - 5 lžic hrubá mouka olej na smažení 4 plátky uzené maso 1 - 2 lžičky drcený kmín 20 dkg kyselé zelí 1/2 lžičky mletý černý pepř 5 ks brambory (velké)
Postup Zelňáky s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Větší brambory si oloupeme a nastrouháme nahrubo do větší mísy. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, vejce, koření, hrubou mouku a přilijeme mléko. Dobře promícháme
Zelí si pokrájíme, aby nebylo moc dlouhé a vmícháme ho do připraveného bramborového těsta
Na rozpáleném oleji smažíme zelňáky dozlatova z obou stran
Zároveň si připravíme na másle plátek uzeného nebo můžeme použít pokrájenou klobásu
Zelňáky podáváme s uzeným masem nebo orestovanou klobásou nebo jinou uzeninou. Jako přílohu můžeme přidat zbylé studené zelí.