Špízy s lososem a cuketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1/2 ks cuketa 1 ks citron 3 ks šalotka 400 g losos 4 lžíce olivový olej mletý bílý pepř 1 lžíce citronová šťáva 1 ks červená kapie 1 lžíce čerstvý rozmarýn 1 lžička ostrá chilli omáčka
Postup Špízy s lososem a cuketou
Postup přípravy receptu
-
Lososa zbavíme kůže, očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka a omytou malou cuketu na stejně velké kousky. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na širší proužky
Připravíme si jemně pikantní marinádu. Olej a citronovou šťávu prošleháme a ochutíme jemně usekaným rozmarýnem a lžičkou chilli omáčky. Lososové kousky osolíme, opepříme, potřeme připravenou marinádou a necháme v chladu asi 20 minut odležet. Nakrájenou cuketu krátce orestujeme na oleji do poloměkka, osolíme a necháme na ubrousku vychladnout
Odleželé kousky ryby střídavě napichujeme na jehly s cuketou, šalotkou a paprikou. Špízy potřeme marinádou a na suché pánvi nebo grilu je ze všech stran opečeme dorůžova
Špízy s lososem a cuketou rozdělíme na porce a servírujeme s citronem nakrájeným na dílky. Jako přílohu můžeme zvolit brambory upravené na oblíbený způsob, hodí se i bílé pečivo.