Kroupová polévka s konfitovaným vepřovým kolínkem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

majoránka
200 g cibule
1 snítka tymián
100 g pórek
100 g kroupy
divoké koření
1 kg kořenová zelenina
mořská sůl
1 kg vepřové kolínko, kůže a kosti

Postup přípravy receptu

  1. Omytá kolínka společně s masem, kostmi a kůží spaříme ve vroucí vodě. Vyjmeme a vložíme do čisté studené vody společně s bylinkami, kořením a pomalu vaříme přibližně 5 hodin

  2. Zeleninu vyjmeme asi po hodině a nakrájíme na drobné kousky. Vývar dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou a libečkem. Konfitované kolínko natrháme na kousky, přidáme doměkka vařené kroupy a zeleninu a zalijeme vařícím vývarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!