Kroupová polévka s konfitovaným vepřovým kolínkem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- majoránka 200 g cibule 1 snítka tymián 100 g pórek 100 g kroupy divoké koření 1 kg kořenová zelenina mořská sůl 1 kg vepřové kolínko, kůže a kosti
Postup Kroupová polévka s konfitovaným vepřovým kolínkem
Postup přípravy receptu
-
Omytá kolínka společně s masem, kostmi a kůží spaříme ve vroucí vodě. Vyjmeme a vložíme do čisté studené vody společně s bylinkami, kořením a pomalu vaříme přibližně 5 hodin
Zeleninu vyjmeme asi po hodině a nakrájíme na drobné kousky. Vývar dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou a libečkem. Konfitované kolínko natrháme na kousky, přidáme doměkka vařené kroupy a zeleninu a zalijeme vařícím vývarem.