Moje domácí Baileys recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 500 ml rum 500 ml mléko 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček karamelový pudinkový prášek 2 plechovky slazené kondenzované mléko Salko
Postup Moje domácí Baileys
Postup přípravy receptu
-
Plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zcela zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a od doby varu vaříme na mírném ohni cca 2 - 2,5 hodiny
Salko nám takto zkaramelizuje. Horké plechovky necháme zcela vychladnout (nejlépe přes noc)
Mléko vlijeme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr a ohřejeme. Do hrnečku odebereme asi 1/2 dl mléka, vsypeme karamelový pudinkový prášek a dobře rozmícháme. Směs vlijeme do rozehřátého mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí
Uvařený pudink necháme vychladnout, opět často mícháme, aby se nám na pudinku nevytvořil škraloup
Zkaramelizované Salko dáme do mísy, přidáme smetanu pokojové teploty a vychladlý pudink
Směs dobře promícháme a nakonec vlijeme rum. Nyní můžeme domácí Baileys prošlehat, abychom získali hladkou a jemnou konzistenci likéru
Hotové domácí Baileys plníme do lahví a podáváme dobře vychlazené, ideálně s ledem.