Moje špenátová pizza recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g eidam 1 balíček těsto na pizzu 200 g balkánský sýr 3 - 4 hrstě čerstvý špenát 2 lžíce tapenáda ze zelených oliv
Postup Moje špenátová pizza
Postup přípravy receptu
-
Špenátové lístky opláchneme a necháme okapat. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo nebo nadrobíme. Tapenádu si připravíme podle receptu tapenáda ze zelených oliv. Eidam nakrájíme na tenké proužky
Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, já použila přímo zakoupený plát těsta ze supermarketu, ale klidně si můžeme dát tu práci a připravit si těsto domácí. Těsto na pizzu propícháme vidličkou a lehce potřeme tapenádou z oliv. Poklademe proužky eidamu, zasypeme špenátovými lístky a nakonec zasypeme balkánským sýrem
Špenátovou pizzu vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a takto prudce ji pečeme asi 20 minut
Moje špenátová pizza je chuťově netradiční, ale výborná. Pizzu podáváme ihned po upečení.