Moje špenátová pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g eidam
1 balíček těsto na pizzu
200 g balkánský sýr
3 - 4 hrstě čerstvý špenát
2 lžíce tapenáda ze zelených oliv

Postup přípravy receptu

  1. Špenátové lístky opláchneme a necháme okapat. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo nebo nadrobíme. Tapenádu si připravíme podle receptu tapenáda ze zelených oliv. Eidam nakrájíme na tenké proužky

  2. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, já použila přímo zakoupený plát těsta ze supermarketu, ale klidně si můžeme dát tu práci a připravit si těsto domácí. Těsto na pizzu propícháme vidličkou a lehce potřeme tapenádou z oliv. Poklademe proužky eidamu, zasypeme špenátovými lístky a nakonec zasypeme balkánským sýrem

  3. Špenátovou pizzu vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a takto prudce ji pečeme asi 20 minut

  4. Moje špenátová pizza je chuťově netradiční, ale výborná. Pizzu podáváme ihned po upečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!